04/12/2017
INTERVIU: Spoială Brothers, regizori: ”Talentul în crearea clipurilor nu este înnăscut, el se...” CITEȘTE MAI MULT!

Cum a început  cariera voastră în domeniul  producției de clipuri?
Totul s-a întimplat pe la vârsta de 17 ani, când am îndrăgit camera de la un moș de-al meu.Arcadie a început primul să se implice în filmări,iar Dima ceva mai tarziu a fost atras și el de arta de a filma.Nu regretăm deloc acest fapt,chiar suntem foarte entuziasmați că am început bine și continuăm în același ritm.

Care sunt calitățile de bază a unui regizor bun de clipuri?
În primul rând trebuie să-i placă ceea ce face, după care urmează dorința de a crea ceva nou și pe placul publicului.Atunci când ești motivat din interior restul vine de la sine,răbdarea, talentul, încăpățânarea, dar și munca propriu-zisă.Vrem să menționăm ca talentul în crearea clipurilor nu este înnăscut, el se cultivă pe parcursul activității, din experiență, din analiza greșelilor noastre cât și al altor regizori din întreaga lume.

Aș vrea să ne povestiți despre proiectele Spoială Brothers, care sunt ele și planurile pe viitor?
La moment lucrăm în studiou asupra proiectelor care au fost filmate întreaga vară și acum le pregătim de lansare.Proiectele marca Spoială Brothers includ filmarea clipurilor comerciale,suntem fericiți că am colaborat  cu Ionel Istrati,Formația AKORD,Mark Stam. Recent am lansat clipul lui Mark Stam-Doar noi la care am muncit mult,iar rezultatul este pe măsura așteptărilor.Filmările au durat în jur de două zile,pregătirile au durat mai mult.Urmează să lansăm un alt hit semnat Mark Stam în curând.

Este bună practica de a învăța să filmezi clipuri apelând la tutorialele de pe internet? 
Sigur, acum pe Youtube găsim tot felul de secrete,tehnici folosite de regizorii celebri, dar și folosirea corespunzătoare a camerei,unghiul de filmare etc.Noi am început fără Youtube, iar când am aflat că exista această platformă am intrat și chiar am luat câteva lecții de acolo.Pentru cei ce vor să înceapă a filma, recomandăm atât YouTube cât și orele de la Academia de Arte,pentru a cunoaște și teorie și practică.

Care este diferența de a regiza clipuri în acest moment,în comparație cu acum 5 ani?
La acest moment tehnica este mai bună,experiența noastră a crescut cu 5 ani deci avem idei noi și a crescut concurența mondială.Chiar dacă îți vine o idee nouă, te împaci cu gândul că undeva oricum a fost folosit aceast concept.Indiferent de orice circumstanță, noi muncim și ne menținem la nivel.

 

Autor: Victor Solonari