24/01/2018
INTERVIU: Leo Ciobu, Miss Fitness Bikini 2017 : ” Pentru a scăpa de celulită este nevoie de a reduce...” CITEȘTE MAI MULT !!!

Ce presupune Fitness Bikini?
Foarte simplu, este o categorie a bodybuildingului, la care toate domnișoarele ies pe scenă într-un  costum special care ne reprezintă, este confecționat cu diferite cristale, petricele. Categoria fitness bikini presupune apariția pe scenă a fetelor  într-un stil special, grațios, avânt un corp proporțional: partea de sus să fie simetrică cu partea de jos.

Ce a urmat după câștigarea concursului Fitness Bikini în Moldova?
După ce anul trecut am luat titlul de campioană în Republica Moldova, peste o săptămână de zile am plecat în Spania la campionatul internațional ”Santa Susanna”, unde au venit domnișoarele din toate țările participante, în categoria mea au fost 25 de fete, ca la final să mă clasez pe locul 10. Eu sunt mulțumită de rezultat, iar ca prima mea experiență a fost foarte bine și am înțeles că mai este unde de lucrat.

Care sunt cerințele de bază pentru a deveni bodybuilding?
Persoana care dorește să înceapă această activitate trebuie să fie pregătită de asta, după care trebuie să găsești o sală bună dotată cu tehnologii bune, un antrenor calificat care să cunoască alimentație, anatomie, fiziologie. Trebuie să fii o persoană pregătită să adopți un regim alimentar specific corect și deloc ușor. Urmează etapa de integrare în fererația de bodybuilding, apelând la președintele federației am primit informația necesară despre aplicarea oficială în clubul de bodybuilding, mi-a spus ce trebuie să fac și care sunt cerințele de la mine: costumație necesară, defilare, formele de bază.

Pentru tine Bodybuilding-ul este o afacere sau un hobby?
La acest moment este un hobby pe care cheltui bani, este o experiență foarte frumoasă plus la toate îmi aduce beneficii pentru activitățile pe care le fac înafara de bodybuilding, pentru că sunt și antrenoare de fitness și acumulez cunoștințe în domeniu.

Din perspectiva unei antrenoare de fitness, care sunt cele mai frecvente situații cu care se adresează clienții la tine?
Cele mai frecvente întâlnite sunt problemele de celulită pentru femei și de abdomen(burtică) pentru bărbați. Pentru a scăpa de celulită este nevoie de a reduce de procentul de grăsime în plus și să ajungem la un procent optim, asta incluzând alimentația corectă, iar celulita va începe să dispară de la sine, dar ar fi de dorit ca să se efectueze cât mai mult efort fizic. Pentru bărbați este similar, o alimentație sănătoasă acompaniată de exerciții fizice efectuate corect.

După ce perioadă de timp se observă schimbările în urma efortului fizic de la sală și alimentației corespunzătoare?
Există schimbări fiziologice și schimbări fizice. Primele se modifică cele fiziologice, chiar din primele antrenamente se schimbă metabolismul, se regleză hormonii. Peste o perioadă de 4-6 luni încep a apărea schimbările fizice, în dependență de cât efort ai depus și cât de corect s-au executat exercițiile, astfel mușchii încep a se manifesta tot mai mult, iar persoana primește satisfacție de la acest moment.

 

Autor: Victor Solonari